
Хуурамч цайг дараах шинжүүдээр таньж болдог.
- Цайг гол төлөв бусад төрлийн ургамалтай холих замаар чанаргүй болгодог байна.
- Цайг худалдан авахдаа нэг зүйлийг анхаарах хэрэгтэй. Өндөр үнэтэй бүхэн чанарын баталгаа биш боловч хямдрахын хэрээр хуурамч байх магадлал өндөр байдаг.
- Хамгийн чухал нь хэрэглэх хугацаа тодорхой, хайрцаг гэмтэж хөндөгдөөгүй байх нь чухал.
- Цайны чанарыг шалгах хамгийн сайн шалгуур бол хөөсрөлт.
- Буцалгах үед хэдий чинээ хурдан, ихээр хөөсрөх тусам чанар сайн байна гэсэн үг.
- Ялангуяа шаргал хүрэн өнгө өгч байвал зөв чанагдсан, сайн цайны шинж.
- Цайны өнгө тунгалаг цайвар болох тусам, чанар сайтай боловч усыг дутуу буцалгасан эсвэл дутуу хандлагдсанаас амт сайнгүй болно.
- Огт хөөсрөхгүй байвал хамгийн муу цай гэсэн үг юм байна.
Д.Золзаяа
Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.