
-Орц:
1. Үхрийн хавирга /өөхгүй байвал сайн/ -1кг
2. Лууван- 2ш
3. Цагаан лууван /төмстэй хольж болно, дангаар нь төмс хийсэн ч болно/ -өөрсдийн хүссэнээр
4. Сонгино -1ш
5. Сармис - 5-6 хумс
6. Ногоон сонгино
7. хар перец- амталгаагаар
8. Солонгос хоолны #калби амтлагч -200-250гр
9. улаан чинжүү /халуун/
10.Бор мөөг -4-5ш
ХИЙХ ДАРААЛАЛ:
1. Хавиргаа савтай усанд хийж сойно-доод тал нь 30мин
2. Сойсон хавиргаа 10-15мин усанд чанаад хавиргаа гаргаж авна.
3. Хоолны сав эсвэл хайруулын тавгандаа #Kalbi амтлагчаа хийгээд дээрээс нь хавиргаа, сармис, сонгино, хар перец, улаан чинжүүгээ хийнэ.Ингээд сайтар хутгаад дундын гал дээр 10мин жигнэнэ.
4. 10 мин жигнээд ус хийнэ усаа ойролцоогоор 4 аяга буюу хавирганыхаа дөнгөж дээгүүр байхаар усаа хийгээрэй./энэ нь зөвхөн энгийн саванд чанах тохиолдолд шүү. Битүү чанагчинд бол усаа арай бага хийж буцалснаас хойш 10-15мин/
5. Ингээд усаа хийгээд 1-1,5цаг буцалгана. /дундын галаар/
6. 1-1,5 цаг буцалгаж чанасаны дараа лууван, төмсөө хийгээд 30мин жигнэнэ./битүү чанагчинд 10мин/ жигнэх явцдаа хутгаад, шөл багасвал бага зэрэг нэмж ус хийж болно.
Амжилт хүсье.
Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.